Vesti

Takmičenje barista u Latte Art-u

CORP JVJV - Takmičenje barista u Latte Art-u

Dragi baristi pozivamo vas da se prijavite za takmičenje barista u Latte Art-u koje organizujemo na štandu naše kompanije CORP JVJV, hala 2C na 16. Sajmu Horeca opreme koji se održava od 20-23.02.2020.

 • Datum održavanja takmičenja: četvrtak 20.02.2020. sa početkom u 10:30h
 • Mogu se prijaviti svi profesionalni baristi koji imaju iskustva u LatteArtu
 • Prijave poslati na mail info@caffeantico.com sa priloženom fotografijom sa kojom će učestvovati na samom takmičenju
 • Takmičenje se održava po standardima koji su propisani za samu vrstu takmičenja
 • Sudije su profesionalni baristi Antico Sapore kafe i pratiće po koracima rad učesnika
 • Najbolje bariste, tj. prva tri mesta očekuju vredne nagrade koje je obezbedio Antico Sapore:
  1. Aparat Smarty za espresso kafu u kapsulama + 2 kutije kapsula Antico Sapore Oro + 2 šoljice za cappuccino Antico Sapore
  2. Latijera + tamper
  3. Tamper

Prilikom prijave potrebno je dostaviti kratku biografiju, godinu rođenja, mesto, godine iskustva. Takođe je potrebno dostaviti fotograiju crteža u elektronskoj formi koji će takmičari probati da naprave.

Svi učesnici imaće na raspolaganju 5 min da se upoznaju sa aparatom, osete stimer, mleko i latijere i zatim 10 min da naprave kvalitetan latte art crtež. Dozvoljneno je poneti sopstvene latijere, latte pen. Nije dozvoljena upotreba drugih šoljica, već samo Antico Sapore cappuccino šoljice.

Ocenjivaće se po već formiranom kriterijumu koji prati svetske standarde samog takmičenja barista u latte art-u. Postojaće dva žirija, biće formirana grupa od tročlanog žirija koji će ocenjvati kvalitet i kontrast samog crteža, kao i kvalitet kreme i ukus samog cappuccina. Drugi sudija biće profesionalni barista koji će pratiti svaki korak učesnika. Ocenjivaće se svi koraci koji su neophodni za kvalitetan cappuccino. Sabiranjem bodova dobićemo pobednika. Vredne nagrade osvojiće prva tri mesta.

Za dodatne informacije možete pozvati +381 64 8146 401

Povezane vesti