Antico Sapore
istorijat
Antico Sapore logo 100x100

Godine 1909. Ambrogio Cagliari, osnivač porodice Cagliari, započeo je prženje kafe u Bordou (Bordeaux) u Francuskoj. Krajem 19. veka došao je u Evropu kao predstavnik brazilske kafe nakon što je decenije proveo u Brazilu. U to vreme bio je slabo poznat i cenjen, ali je bio impresioniran plantažama kafe u Brazilu i rešio je da osnuje svoju prvu pržionicu.

Sin Francesco nastavio je umetnost prženja kafe tako što je firmu Caffe L’Antico preselio u Italiju, u čuveni zamak Montecuccoli degli Erri iz 1490. godine koji se nalazi u italijanskoj regiji Modena. Francescov sin Dante, nakon što je diplomirao ekonomiju, otišao je u Brazil sa namerom da dobro upozna svet kafe. Znanje i iskustvo koje je Dante stekao u Brazilu pomoglo mu je da postane jedan od najboljih eksperata za kafu u Italiji. Kao predavač na najstarijem univerzitetu u Evropi – u Bolonji, nesebično je prenosio svoja saznanja studentima.

Dante Cagliari danas je poznat ne samo u Italiji već i u ostalim zemljama gde učestvuje na forumima, konferencijama i savetuje ostale kompanije. Njegovo veliko iskustvo je neprocenjivo, naročito u stvaranju novih blendova kafe, koji se kreiraju u odnosu na zahteve tržišta i potrošača.

Sa više od 111 godina neprekidne aktivnosti, kompanija Caffe L’Antico je prolazila kroz nepovoljne istorijske periode. Kafa tada nije bila poželjno piće, jer je reč „autarhija“ bila u modi, što znači da su se konzumirali samo proizvodi sa italijanskim poreklom. Danas, Dante uspešno vodi kompaniju zajedno sa svojim naslednicima Gabrielom i Francescom koji predstavljaju već četvrtu generaciju porodice Cagliari. Trenutno je kafa L’Antico prisutna u više od 40 zemalja. Poseduju kompaniju u Indiji u kojoj se proizvodi pečena kafa.

Caffe L’Antico je prva kompanija za pečenje kafe koja je dobila sertifikat Industri 4.0 u februaru 2020. godine. Prenoseći tradiciju, proizvodnu mudrost i iskustvo porodice pažljivim pogledom u budućnost, ostvaruju svoju korporativnu viziju. Ovo veoma važno priznanje ukazuje na snažan trend ka industrijskoj automatizaciji, u koju su integrisane nove tehnologije za poboljšanje poslovnog modela. Pažnja je posebno usmerena na povećanje kvaliteta proizvodnje postrojenja, odnosno udruživanje savremenih tehnologija i industrijske proizvodnje. Investicija od preko milion evra omogućila je da se dodatno poveća kvalitet i sigurnost proizvoda. Niti jedno zrno kafe ne izlazi iz pržionice ukoliko prethodno nije prošlo najmanje tri stroge kontrole kvaliteta. Rezultat je proizvod koji je zaista vrhunskog kvaliteta.

Uvoznik kafe L’Antico za Srbiju od 2010. godine je kompanija CORP JVJV. Na inicijativu vlasnika i direktora Željka Đokanovića, a u saradnji sa Danteom Cagliarijem i kompanijom Café L’Antico, stvoren je brend espresso kafe Antico Sapore. Željko Đokanović zajedno sa italijanskim partnerima konstantno radi na usavršavanju novih ukusa.

2019. godine, povodom proslave 110 godina postojanja kompanije L’Antico, stvorena je nova linija blenda kafe – Anniversary Edition 110. Ovaj poseban blend nastao je osluškujući potrebe kupaca. „Zahvaljujući velikom naporu kompanije Corp, naša kafa je uspela da poraste brzo i ekstremno u Srbiji. Tržište Srbije postao je naš drugi dom za razvoj i usavršavanje, na osnovu kojeg biramo različite proizvode za ponudu klijentima. Iz tog razloga, izdvojili smo kompaniju Corp kao partnera sa kojim želimo zajedno da proslavimo jubilej povodom 110 godina rada.“ – izjavila je Annastella Bortolani, Menadžer prodaje i izvoza kompanije L’Antico.

Predstavljamo Vam
Antico Sapore

Prema recepturi Dantea Kaljarija, jednog od vodećih autoriteta u svetu kafe… Proizvedeno u italijanskoj fabrici Caffe L’Antico koja postoji od 1909. godine…

Samo najbolje je dovoljno dobro!

Tradicija

započeta pre više od

114
godina
Umetnost

dokazana u preko

200
receptura
Uživanje

u više od

40
država širom sveta

Iznenadite sve do kojih Vam je stalo!

Kod kuće… klijente u lokalu ili saradnike u kancelariji!

Pripremite najbolji Antico Sapore espresso – uz vrhunske italijanske aparate RDL ili SGI.

Praktična priprema uz kapsule od 5g ili 7g – OroArgentoRossoClassic Point ili Decaffeinated Point (bez kofeina) – za začarane trenutke uživanja u vrhunskoj espresso kafi!

Aksesoari za kompletan doživljaj!

Važan deo espresso čarolije su i specijalno dizajnirane šoljice!

Debeli zidovi porcelana čuvaju toplotu i usmeravaju sve arome prema Vašim čulima mirisa i ukusa… Prijatan dodir usana zaobljenog ruba upotpunjuje čaroliju trenutka.

Otvaranje

TRENING CENTRA

za profesionalnu obuku kuvara,
poslastičara, somelijera i konobara
Foto

KONKURS

Kada napraviš pauzu i
naručiš kafu -
ZNAŠ ŠTA TI JE ČINITI!
PREPORUKE I SAVETI

VRHUNSKIH BARISTA