Ronnefeldt
istorijat
Ronnefeldt logo 190x100

Strast i vizija stoje iza duge priče o uspehu Ronnefeldt čajeva. Postavljanje čajane pored glavne luke u Frankfurtu bio je hrabar korak na početku 19. veka. Od 1823. godine kada je čuveni trgovac Johann Tobias Ronnefeldt započeo kao nezavisni uvoznik čaja iz istočne Indije u rodnom gradu Frankfurtu na Majni, visokokvalitetni listovi čaja iz najlepših bašta sveta, dobili su svoje mesto među korisnicima sa rafiniranim ukusom. Ronnefeldt se razvio u jednu od vodećih svetskih marki čaja u vrhunskoj ugostiteljskoj industriji. Danas se ovi čajevi služe u najboljim hotelima i restoranima širom sveta, kao i u mnogim domovima. Ronnefeldt kompanija ima 200 godina iskustva u kvalitetu, inventivnosti i ljubavi prema čaju.
CORP kompanija je uvoznik i distributer ovog najpoznatijeg svetskog brenda premijum čajeva od 2014. godine, sa kojim smo prisutni u gotovo svim najprestižnijim hotelima i restoranima u Srbiji.
Proizvodnja Ronnefeldt čaja
U proizvodnji Ronnefeldt čajeva koriste se isključivo tradicionalne metode, što znači da se svaki korak u procesu proizvodnje obavlja uglavnom ručno i sa velikim iskustvom. U periodu koji je najbolji za žetvu, ručnom metodom branja „dva lista i jedan pupoljak“, čaj se dalje lagano i pažljivo obrađuje što je težak i dugotrajan proces. Branje čaja predstavlja „zanat, intuiciju i iskustvo“. Samo na taj način može biti istaknuta prava aroma i karakter čaja.
Degustatori čaja su visokospecijalizovane talentovane osobe sa posebnim osećajem i veoma istančanim ukusom. Oni svim čulima testiraju i probaju listove čaja, voća, raznog bilja kao i specijalne mešavine koje zadovoljavaju potrebe poznavaoca čaja širom sveta. Na nedeljnom nivou degustatori isprobaju na stotine različitih ukusa koji im se serviraju po međunarodnom pravilu gde je težina šoljice 2,86g.
Posebna pažnja se posvećuje organskim čajevima koji postaju sve popularniji. Proizvodnja ovih čajeva zahteva kontrolu organskog uzgoja bez genetskih modifikacija i upotrebe hemijsko-sintetičkih pesticida.
Svi čajevi prolaze kroz dodatne kontrole u nemačkim laboratorijama kako bi se zadovoljio poseban standard..
Odabrani čaj iz odabranih zemalja
Zbog pridavanja velike važnosti kvalitetu njihovog čaja, za svoje čajne vrtove biraju samo zemlje sa najboljim tlom, kako bi ispunili visoke standarde. Od poznatih čajnih vrtova u Assamu i Darjeelingu na obroncima Himalaja do Junana u Kini do Japana, Afrike i Južne Amerike, Ronnefeldt traži i pronalazi prvoklasne čajeve širom sveta.

Mirisi i ukusi
iz celog sveta

Darovi prirode i mudrost tradicija pripreme čaja iz celog sveta. Zagarantovano uživanje koje će obogatiti svaki Vaš trenutak i čuvati Vašu radost i vitalnost…

Otkrića

aroma u

67
kolekcija čajeva
Uživajte

u više od

300
čajnih mešavina
Izbor najboljih hotela

u preko

80
država širom sveta
Istražite svet
Ronnefeldt čajeva
Izaberite pribor
za pripremu vrhunskog doživljaja
Za Elegantno uživanje !

Lepota je u oku posmatrača!

Naka sva čula uživaju u Vašem Ronnefeldt trenutku.
Elegancija prefinjenih linija, toplina mekog dodira porcelana, čarolija koja prelazi preko usana … za uživanje u bojama i aromama koje Vas vode na jedinstveno putovanje!

Otvaranje

TRENING CENTRA

za profesionalnu obuku kuvara,
poslastičara, somelijera i konobara
Foto

KONKURS

Kada napraviš pauzu i
naručiš kafu -
ZNAŠ ŠTA TI JE ČINITI!
PREPORUKE I SAVETI

POZNAVALACA ČAJEVA